Hírek

MNL Veszprém Megyei Levéltár iratállománya az interneten

2013 októberében adták át az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program (EKOP) Elektronikus Levéltár projektje keretében a Magyar Nemzeti Levéltár és Budapest Főváros Levéltára részvételével létrehozott új elektronikus levéltári rendszert. A rendszer részeként a Magyar Nemzeti Levéltárban bevezetésre került a Scope Archiv levéltári nyilvántartó rendszer is, melybe a szükséges előmunkálatokat követően megtörtént a megyei levéltári nyilvántartások adatbázisainak migrációja, majd internetes publikációja is.

Megvalósult az Elektronikus levéltár projekt

Magyar Nemzeti Levéltár (MNL), Budapest Főváros Levéltára (BFL) és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökséggel (KIFÜ) együtt Európa egyik legfejlettebb levéltári nyilvántartó és archiváló rendszerét hozta létre. A mintegy ötéves munka eredményeként, 2,75 milliárd forint uniós támogatásból megvalósított Elektronikus levéltár a modern kor igényeihez igazodó lehetőséget teremt nagy mennyiségű elektronikus iratanyag pontos, naprakész nyilvántartására, közzétételére és archiválására.

Októbertől elérhető az e-levéltár

Október elsejétől lesz elérhető az elektronikus levéltár Magyarországon, ami Európa egyik legfejlettebb nyilvántartó és archiváló rendszere lesz. Az e-levéltár elsősorban a Magyar Országos Levéltár és a Magyar Nemzeti Levéltár dokumentumait tartalmazza majd.

Megvalósult az Elektronikus Levéltár

A Magyar Tudományos Akadémián, sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy elkészült Európa egyik legfejlettebb, a modern kor kutatói igényeinek megfelelő levéltári nyilvántartó és archiváló rendszere. A Magyar Nemzeti Levéltár (MNL), Budapest Főváros Levéltára (BFL) és a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ Zrt.) 2008 óta dolgozott a projekten.

Elkészült az elektronikus levéltári rendszer

Elkészült az elektronikus levéltár, Európa egyik legfejlettebb, a kutatók igényeinek megfelelő levéltári nyilvántartó és archiváló rendszer - jelentették be a projektet megvalósító konzorcium vezetői 2013.09.19-én Budapesten.

Elkészült a magyar elektronikus levéltári rendszer

Elkészült az elektronikus levéltár, Európa egyik legfejlettebb, a kutatók igényeinek megfelelő levéltári nyilvántartó és archiváló rendszer - jelentették be a projektet megvalósító konzorcium vezetői Budapesten.
Budapest Főváros Levéltára 1139 Budapest Teve u. 3-5., Központi telefonszám: 06-1-298-7500, Fax: 06-1-298-7555
Kutatófelügyelet: 06-1-298-7503, 06-1-298-7504, Ügyfélszolgálat: 06-1-298-7501, 06-1-298-7502
E-mail: bfl@bparchiv.hu, kutato@bparchiv.hu, epitesikutato@bparchiv.hu